Friday, August 13

Diari RamadhanKu...(Part 2)

HARI KEDUA...

Semangat Syabab, Hikmah Syuyukh...(Klik Sini)

Bersyukur sangat dengan usia yang telah Allah kurniakan. Waktu tarawih tu, melihat mak cik-mak cik yang sudah berumur mengalami kepayahan untuk meneruskan rakaat memberikan aku satu ibrah yang sangat berharga. Betapa perlunya untuk memanfaatkan masa muda ini sebaiknya. Ha...kalau boleh bila dah fly nanti, apa kata kalau kita pergi ziarah Baitullah, menunaikan haji dan umrah, sementara tenaga remaja ni masih ada dan selagi tulang-belulang ni masih kuat untuk melakukan ibadah dengan sihat dan kuat serta bersemangat, sebelum menziarahi tempat2 lain.(^_^)


Jom Belajar Tajwid....(Klik Sini)

Selepas tadarus malam kedua ini,aku mendapat panggilan daripada seorang sahabat bertanyakan hukum tajwid. Hurmm..tidaklah hebat sangat dalam berhukum ni,tetapi insyaAllah akan membantu selagi mampu. Jom kita sama-sama belajar tajwid nak? (^_^)




Semangat Pemuda....



Kebijaksanaan Kaum Tua...

8 comments:

Akmal Hayat said...

tajwid!! huhuu..

mad lin, mad 'iwad, mad 'arid,
lamaaa x dengaq..

Akmal Hayat said...

following

...zUlaIkHA... said...

to akmal hayat...

huhu..
hg x tukaq location lg eh???(^_^)

nway mang dah lama x blaja ilmu tajwid sejak meninggalkan skola rendah...

guna DIGI eh?~~~~I follow u~~~

Akmal Hayat said...

dlm bnyak2, yg tu gk dia tengok dulu.. -.-"

lma sgt dh tuu kalo skola rndah..
asah balik..

AKU said...

semangat syabab..indon ek?x paham sgt rr..wuwu hukum tajwid tu plak..x dapat bukaa..adeiyh,,so,,kesimpulan airini x kene tumbuk sgt..

...zUlaIkHA... said...

to akmal hayat...

dah 'tertengok'..nk wat cane???(^_^)

mang nk asah la ni..kasi berkilat balik..(^_^)

to aku...

hurmm..xpe..mane2 yg AKU xpaham,ley tanye...(^_^)

xpat bukak ke?
ke lambat nk download?

klu pat tumbuk tiap2 ari baru best...hehe(^_^)

Amin Rox said...

Gambar di atas: Salah seorang daripada murid tu mungki berkata: I believe I can Fly! ^_^

Mad? hehe, mad ada 13 jenis, salah satu mad badal, mad arid lissukun, mad tamkin dan lain2. (sey1es lupa abeh, belajaq time darjah 3-6) :D

...zUlaIkHA... said...

to Amin Rox...

huhu...pic tu samaada camera trick ataupun di photoshop atau di ambil di hadapan kain rentang yg dilukis ngn gamba langit tu...

tu dah kira molek benar la tu..ingat mad ade brape jenis pun dh kira hebat..(^_^)

kalau gitu,jom sama2 asah!!!