Friday, August 7

Ya ALLAH...KuatKaNLAH DiRi InI...

Sesudah menunaikan solat subuh...

argh..kepalaku terasa sangat berat..Ya Allah..apekah demam ini bakal menyerang semula?
Masuk hari ni genap seminggu aku berada dalam keadaan yang tidak membenarkan aku melakukan kerja2 yang berat..

Ya Ghaffar...
jika ini telah ditetapkan bagiku untuk meng'kifarah'kn dosa-dosa yg telah lalu..maka aku terima ya Allah..

jika ini juga merupakan nikmat bagiku agar aku sentiasa mengingati diriMu...maka syukurku panjatkan untukMu ya Allah..

jika ini merupakan salah satu ujianMu untuk Sya'ban ini..maka aku akan tempuhinya dengan sabar ya Allah..

cuma satu kumohon...ya Rabb,kuatkanlah diriku yang lemah ini..pinjamkanlah aku dengan sedikit kekuatanMu..sesungguhnya Engkaulah Tuhan yang maha kuat..ya qawiyyun...

"dan kami pasti menguji kamu dengan sedikit ketakutan,kelaparan,kekurangan harta,jiwa dan buah-buahan.dan sampaikanlah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar" - al-Baqarah,155-


"..........ketahuilah bahawa semua kekuatan itu milik Allah." - an-Nisa',139-

video


Mama...
bukan niatku untuk membuat dirimu dilanda seribu kerisauan sepanjang hari ni...

Sahabat-sahabat conferenceku..
afwan kerna tak dapat memberi untuk pagi ini..insyaAllah jika diberi keizinan Allah kelas bahasa Arab tu kan tetap kita adakan...kita merancang dan Allah juga merancang..tetapi perancangan Allah tulah yang terbaik!

6 comments:

Akmal Hayat said...

syafakillah..

sejuk cket mata membaca template baru nih..huhu..

btw, quotation last tuh..cm knl jew..
:p

...zUlaIkHA... said...

syukran..

quotation tu bukan universal kew?(^_^)

NaMa SaYa ErNi!!! said...

salam ziarah..nice blog..akak letak link blog awak kat blog akak..xpe kan..hehe

fieqa said...

salam ira!!
..wah2..
dah ade blog ek..
br smpat nk menulis komen.
ni x smpat lagi baca post2 kat blog nie..
hehehe..
welcome to blogging world.
moga ini jadi alat kita utk cpai matlamat,insya Allah..
inna a'malu binniat..
insyaALLAH..
setup kan niat balek kenapa b'blog..=)


hehe..
insyaAllah,
moge kite berjumpe lagi di next daurah..=)

...zUlaIkHA... said...

To kak erni...
tafaddal...sye pown permisi nk link ngn blog akak yea..hehehe

...zUlaIkHA... said...

To fieqa...
insyaAllah..seperti putih telur dan kuning telur...ipk,still remember?

btw..syukran for the words..