Wednesday, September 9

Aku Ingin Mencintai Mu...

Tuhan betapa aku malu

Atas semua yang Kau beri

Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa

Entah mungkin kerna ku terlena

Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali

Agar aku kembali

Dalam fitrahku sebagai manusia

Untuk menghambakan diri padaMU

Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU


Aku ingin mencintaiMU setulusnya,

Sebenar-benar aku cinta

Dalam doa

Dalam ucapan

Dalam setiap langkahku

Aku ingin mendekatiMU selamanya

Sehina apapun diriku

Kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi


9 comments:

Sang Pujangga said...

Insyaallah,tanamkan rasa cinta itu dgn lebih kuat...berada di luar negara mmg akan menguji tahap kekuatan cinta pada ilahi...lebih2 lagi di negara yg komuniti muslimnya kecil dan iklim masyarakat yg tidak percaya pada konsep ketuhanan...mmg solat wajib akan menjadi cabaran tatkala di khalayak ramai..nyawa menjadi pertaruhan...mmg rasa syahdu...

Atikah Nur Dzulkhefli said...

lagu ni slalu kudengar..hhehe..sedap..

...zUlaIkHA... said...

to Sang Pujangga....

tol tu..bila tiada siapa disisi untuk mengingatkan...individu itu sendiri perlu sentiasa mentazkirkan diri dan menguatkan iman di hati...

semoga terus kuat dan tabah di bumi perantauan...(^_^)

...zUlaIkHA... said...

to Atikah Nur Dzulkhefli....

lagu tu telah menjuarai carta no 1 di hati saya buat masa ini...

it's a very inspiring Islamic song to make us love Allah more...(^_-)

fieqa said...

salam
insyaALLAH

eh2.
jap2..
ni lagu ape eh.
cam kenal lirik dia.
tp x berapa nk ingat....=(

...zUlaIkHA... said...

to fieqa...

huhuhh...

ni lagu Aku Ingin MencintaiMu nyanyian Edcoustic...(^_^)

bestkan liriknya?
suke sangat....

nadzirah baharuddin said...

laa...dh agak dh!
lirik lagu yg sentiasa berkumandang di E218 ramadhan kali nih!hehe

nadz rasakn rumate...nadz dh hafal lirik dia la...klu ada melody silap2 leh nyanyi nih...hehe

~salam ramadhan~
terngiang-ngiang jer lagu ni kt telinga sbb sll dgr after terawih...hihik

...zUlaIkHA... said...

to nadzirah baharuddin...

cian kamu ya rumateku...

terpaksa mendengar sekali dendangan lagu ni dalam bilik...

huhuh..nk wat camne..lagu ni best pe...

saye rase lepas balik raye ni pun awak kena dengar lagi lagu yang same...hehee(^_^)

friendsterlogin said...

to Atikah Nur...
apa yang sedapnye? ana x rase sedap pun? hehe ,)

to Zulaikha...
urm ana xpernah dengar lagu nie...haha tapi lirik dia memang menarik..
apapun itu shaj luahan ati ana sbb da jnj nak bagi comment stp post.. apepun nak taruk lirik tue taruk r lahu skali baru lebih tersentuh sket pengisian dy.. hehe

Apapun... untuk ruangan ini..ingin juga ana mengucapkan Salam penghujung ramdhan..salam kemaafan dan Salam Aidilfitr..khas untuk Zulaikha dan Atikah nur.. Deskm8 sjati....kowt~ haha dan buat semua yang mengenali diri ana..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHR DAN BATIN~
,)