Tuesday, March 1

Sekitar Bumi Al-Maududi..(Part 2)

Perjalanan kami diteruskan ke....

Jaipur...

Sebuah bandar yg dikenali juga sebagai 'Bandar Pink'..
in other language..'Pink City'...(^_^)
sebab kat sini..semua bangunannya berwarna pink mengikut kata tour guide kami...
walaupun kelihatan di mata kami warnanya lebih kepada warna pic..huhu..terima aje la..

Bandar ni banyak bangunan tinggalan sejarah yang sangat menarik untuk dilawati..antara tempat yg kami telah lawati ialah...Amber Fort dan banyak lagi Fort-fort..Hawa Mahal..

* FYI : Mahal in Hindi means Palace...
for Taj Mahal.. Taj=Crown n Mahal=Palace...these according to the tour guide,klu tgk google translator tak dapat jumpe pun...hurmm..donno la..=)


Di tempat ni,kami lebih banyak mencuci mata dengan keindahan bumi Jaipur...tiada apa yg lebih menarik selain pemandangannya yg berbukit-bukau dan masih terpelihara kehijauannya...

Anyway..we start learning Hindi language during our journey..

Here are some simple daily-usage words...


How are you ? = Ap kesahe?

I'm fine... = Accha he...

Enough... = Baas...

Wait!!!Wait!!! = Rukko!!!Rukko!!!


To be continued...


p/s : I'm having problems to upload some of those wonderful pics..no worry,I'll try uploading them next time..(^_^)

4 comments:

AKU said...

salam..hurm,, y this post is soooooo short??ok2..waiting for the wonderfull pics n other stories in di sekitar bumi al-maududi..

Sang Pujangga said...

moga Allah menjaga anda...

adilah said...

wah.....bestnya...
kalau oz nk g mlwt tmpt sape ek?
imam mane kt sana eh akak??

...zUlaIkHA... said...

to aku...

hurm..lupe nak add yg lawatan ke kg rajasthan tu..tu yg ver2 short..

to sang pujangga..

jazakallah..terima kasih atas doa..=)
moga Allah menjaga anda juga...

to adilah..

hee..oz ade byk tempat sisters ntok dilawati..kak alaq n kak siti de disana ntok menyambut adik2 ni ha...=)imam kat oz?akak x sure la syg..ni kene tanye org2 oz dlu ni,mereka lebey arif..hee..=)